Pilates

De training gaat uit van een combinatie van lichamelijke en geestelijke inspanning en is geschikt voor iedereen die zijn lichaam in vorm wil krijgen en houden, maar zónder de ‘opgepompte’ spieren van de workouts”.

Aan het woord is bevoegd Pilatesinstructrice Bernadette Meijer zu Schlochtern die sinds januari 2009 twee groepen begeleidt op de maandagochtend. Pilates is een oefenmethode voor het hele lichaam, waarbij de nadruk ligt op een correcte ademhaling en de juiste balans tussen kracht en souplesse. Alle basisbewegingen zijn gericht op soepelheid en versterking van de buik en rugspieren en zijn gemakkelijk uit te voeren.

Voor Pilatesoefeningen is veel aandacht en energie nodig. Zowel van de deelnemer als de begeleider. Bernadette geeft dan ook geconcentreerd les. Tegelijkertijd probeert zij als Mensendieck therapeut ruimte te maken voor individuele aanpassingen. Zo maakt zij de manier van bewegen bij Pilates geschikt voor iedereen met (terugkerende) lichamelijke klachten, voor mensen die om gezondheidsredenen willen sporten, maar ook voor mensen die preventief willen bewegen. In de Pilatesles bij Turnlust werk je dan ook aan je conditie, spierkracht, mobiliteit en houding en aan de preventie van lichamelijke klachten.

Interesse? Kom eens kijken, neem je sportkleding mee en volg een proefles. In het trainingsschema kan je zien wanneer lessen Pilates worden gegeven. Neem voor meer informatie contact op met Bernadette Meijer zu Schlochtern.

Gymnastiekvereniging Turnlust Huizen - Bewegen voor iedereen!