Nieuws

December 15, 2019

GALM Volleybal Competitie 2019

Een heel jaar is er naartoe geleefd, maar nu was het dan zo ver: De GALM Volleybal Competitie 2019, die de afgelopen jaren steeds voor de Kerst is gehouden in Sport- en Turnhal De Baat en onder leiding van Klarie Kooij. Een gebeurtenis waar een jaar voor getraind wordt met rek-strek- en uithoudings-oefeningen, onderhands opslaan, zijwaarts stappen, in drieën opzetten.

43 deelnemers hadden 6 teams geformeerd, te weten: Margreet, Vooruit, Ons Team, De Knallers, De Okkies en Huizen-1. Vele deelnemers hadden zich ook nog opgegeven voor de organisatie: broodjes smeren, scheidsrechter, stand bijhouden, het veld klaarmaken, afwassen.

Stipt om 10.00 uur startte de ‘warming-up’ met gerichte oefeningen.

Om 10.30 uur begon de eerste wedstrijd van ieder 10 minuten. Er werd gespeeld in 3 ronden. Alle vaardigheden, die in het afgelopen jaar waren aangeleerd, werden toegepast. Met wisselend succes, overigens.

Om 13.00 uur waren alle partijen gespeeld, en kon de uitslag worden opgemaakt. De eerste prijs met Trofee en groepsfoto ging naar De Okkies. Tweede werden De Knallers, en derde Huizen-1.

Intussen was iedereen toe aan de lunch. Broodjes kaas en ham - al dan niet met boter - werden rondgedeeld. Melk, karnemelk en koffie stond op tafel. Klapstuk was de befaamde Wikkel Koek. De nazitters stortten zich op rode wijn.

Wij kijken terug op een mooi gym-jaar – in de zaal en daar buiten. Maar het GALM-seizoen loopt door tot de zomer. Dat geeft ons de gelegenheid om ons – onder de bezielende leiding van Klarie – weer voor te bereiden op de volgende competitie.

October 25, 2019

Nijntje Beweegfeestje

Heel veel blije en trotse snoetjes waren er afgelopen zaterdag 26 oktober te zien in Huizen. De kinderen kregen hun nijntje Beweegdiploma tijdens een het beweegfeestje van Gymnastiekvereniging Turnlust Huizen! 

Tijdens het beweegfeestje kregen 4 kinderen hun felbegeerde nijntje Beweegdiploma. Daarop staat waar ze allemaal mee hebben geoefend. Een diploma om trots op te zijn en ze een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis! 

May 16, 2019

Bondskampioenschappen 3e divisie

In een drukbezochte warme sporthal werden de bondskampioenschappen voor de 3e divisie

in Vianen gehouden op 18 en 19 mei. Veel wedstrijdturnsters van Turnlust kwamen Jara Bakker

en Noa Boor aanmoedigen.

 

In het sterke deelnemersveld moesten Jara en Noa de wedstrijd beginnen op brug. Beide meisjes

turnden een prachtige oefening. Meteen daarna kwam het onderdeel balk. Altijd lastig tijdens een

wedstrijd. Ze bleven met alle onderdelen erop maar moesten wel met grote wiebels alle kracht

bijzetten om op de balk te blijven. Knap dat ze er op bleven. De vloeroefeningen werden met veel

flair geturnd. Jara en Noa waren zelf zeer tevreden. Het laatste onderdeel sprong lukte bij beide

dames goed. Jara eindigde als 12e en Noa als 25e.

 

Tijdens de toestelfinale bleek maar weer dat turnen een lastige sport is op dit niveau. Tijdens

het inturnen van beide meisjes, Jara op brug en Noa op sprong ,gingen de getrainde oefeningen

goed. Door niet te verklaarbare redenen ging het tijdens de officiële helaas wat minder.

 

Terugkijkend op beide dagen mogen Jara en Noa zeer trots zijn dat ze het zo ver bij de 3e divisie

geschopt hebben. Met weer een spannende wedstrijdervaring rijker zullen beide meisjes zich

gaan voorbereiden op een mooie koppelwedstrijd op 6 juli waarbij zij hun wedstrijdoefeningen

zullen laten zien aan het Turnlustpubliek.

April 12, 2019

Noa Boor en Jara Bakker door naar landelijke finale turnen

Tijdens een spannende halve finale turnen jeugd 1 in Rotterdam hebben Jara Bakker en Noa Boor bewezen dat ze behoren tot de beste turnsters van Nederland binnen deze divisie. Noa, die al enige tijd kampt met een enkelblessure, wist zich door middel van aangepaste onderdelen naar de 12e en tevens laatste doorstromingsplek te turnen. Bij Jara was het zelfs tot de laatste turnster spannend of ze nog een podiumplek zou gaan krijgen,maar met een keurige 4e plek heeft zij uiteindelijk de wedstrijd volbracht.

Op sprong liet Noa zien dat ze haar beide verschillende sprongen goed beheerst. Ze heeft zich namelijk hiermee ook geplaatst voor een toestelfinale. Het onderdeel balk, waarbij de salto ingeruild was voor een flick-flack, en waarbij ook haar afsprong arabier salto met een halve draai ingeruild werd voor radslag twistsalto ging redelijk goed. Jammer dat de verbindingen, flick-flack hurkhoeksprong en wisselspagaat spagaatsprong wat lang op zich lieten wachten, waardoor de uitgangswaarde lager uitviel dan bedacht. Bij brug heeft Noa een nette oefening laten zien.Tijdens de finalewedstrijd zal ze deze brugoefening kunnen versterken met een wippertje en een streksalto af. Ook de vloeroefening zal tijdens de finalewedstrijd weer aangevuld worden met overslag salto salto en een arabier flick-flack schroef.

Jara heeft bewust gekozen om niet in aanmerking te komen voor een toestelfinale sprong. Waar Noah 2 verschillende sprongen liet zien, liet Jara er 1 zien. De balkoefening van Jara verliep perfect, goed in balans en prachtig in tempo. Tijdens deze halve finale heeft Jara een boogje achterover geturnd.Tijdens de finale zal ze een flick-flack turnen. Haar favoriete onderdeel brug ging goed. Tijdens de finale en toestelfinale is het de bedoeling dat Jara nog een extra moeilijke afsprong, een reuzendraai met daarachter een salto voorover zal turnen. De vloeroefening was weer prachtig om te zien.

Beide meisjes waren zelf zeer tevreden over de wedstrijd en kijken uit naar de finale in mei in Vianen.

March 29, 2019

Ditrictskampioenschappen turnen 3e divisie in Amsterdam

Op 30 maart werden de districtskampioenschappen turnen 3e divisie gehouden. Vanuit Turnlust Huizen hadden 7 meisjes zich gekwalificeerd vanuit voorrondes. 

Eva Bijlard, pupil 1, heeft een redelijk constante wedstrijd gedraaid. Op balk turnde de ze mooie radslag tot op haar tenen. Op vloer kwam ze buiten de mat uit met dubbel flink-flack. Sprong, de overslag, ging best goed en brug als laatste onderdeel ging netjes. Helaas geen podiumplek .

Fiep Eppinga en Elisa Rebel, beide jeugd 1 N4, kwamen uiteindelijk uit op een 21 e en 18e plek. De vloeroefening van Elisa werd beloond met een prachtige 13.633, terwijl Fiep op de brug een keurige 13.367. turnde

In de wedstrijd van de jeugd 2 hebben alleen Jara Bakker en Soraja Colmsee zich gepresenteerd .Noah Boor was afgemeld wegens een blessure. Omdat Jara zich heeft weten te plaatsen voor de halve finale over 2 weken in Rotterdam was dit een uit probeer moment voor haar om nieuwe onderdelen te tonen. Tijdens het trainen ging haar flick -flack op de balk goed. Alleen de afgelopen week ging is ze behoorlijk gevallen waardoor we dit onderdeel uit haar programma hebben gehaald voor vandaag. Ook de afsprong, reus ondersprong salto is wel getest tijdens het inturnen, maar niet uitgevoerd tijdens de wedstrijd. Met nog 2 weken heel hard trainen op deze onderdelen zal ze op de halve finale zeker deze beide onderdelen turnen. Voor vandaag zat er geen podiumplek in. Noah Boor zal, wanneer haar blessure het toelaat, over 2 weken zich presenteren tijdens de halve finale in Rotterdam. Soraya liet ook weer vandaag veel progressie zien maar helaas ook voor haar geen podiumplek.

Voor Luna Kroon, junior 1, verliep niet alles geheel vlekkeloos. Jammer dat de opsprong bij balk mislukte. Bij sprong wist ze een mooi cijfer,11.533 neer te zetten.

Voor bijna alle meisjes die zich vandaag presenteerden was dit de laatste officiële wedstrijd van dit tuinseizoen.

Op 6 juli zullen zie het seizoen afsluiten met een koppelwedstrijd in Huizen. Alleen Noah Boor en Jara Bakker proberen zich nog te plaatsen voor een toestelfinale of all round finale. Terugkijkend op het afgelopen seizoen zijn er veel nieuwe onderdelen bijgeleerd en zal dit ten goede gaan komen aan de wedstrijden van volgend jaar.

February 07, 2019

Voorwedstrijd Reuver

In een zeer sterk deelnemersveld met senior turnsters die minimaal 12 uur trainen, heeft Charissa de Herdt met haar maximaal 9 uur training in de week een wedstrijd geturnd in de 1e divisie in Reuver. Bij de start op brug ging haar zolendraai tot handstand helaas mis. Na haar val hierbij, hervatte ze met de rest van de oefening goed. Op balk liet Charissa zien dat de salto voorover al bijna foutloos ging. Bij inturnen op balk ging de salto dusdanig mis dat er nogal wat last was van een zere voet. Op vloer zijn de acrobatische onderdelen daarom aangepast. Qua choreografie zag de gehele oefening er keurig uit. Op sprong,overslag hele draai, liet Charissa zien dat ze die volledig beheerst. Uitgangswaarde 3 en uitvoering een dikke vette 9. In maart zal Charissa haar 2e voorwedstrijd turnen.

January 26, 2019

Wederom succes voor GymnastiekverenigingTurnlust Huizen

Als voorbereiding op mogelijke doorstroming naar de landelijke wedstrijden van turnen dames zijn afgelopen weekend en het afgelopen weekend de voorwedstrijden gehouden. Voor Turnlust deden er een aantal meisjes mee in de 2e voorwedstrijd die gehouden werd in Amsterdam. De plaatsing van de 1e en 2e wedstrijd zijn uiteindelijk van belang voor doorstroming. Tijdens de 2 voorwedstrijden kon je je ook nog plaatsen voor districtswedstrijden. De meisjes van Turnlust hebben allemaal ten opzichte van de 1e wedstrijd betere oefeningen laten zien.

Bij de instap draaide Livia dit jaar voor de eerste keer mee. Haar progressie die ze in de 2e wedstrijd liet zien was helaas niet genoeg om door te stromen.

De beide pupillen 1 meisjes, Eva en Malin lieten ook zeker betere oefeningen zien dan in de eerste wedstrijd.Eva stond op haar verjaardag lange tijd op de 1e plaats,maar het turnen op rek was net even een stapje te laag om deze plek te behouden. Eva mag doorstromen naar districtswedstrijden. Voor Malin, die dit jaar voor het eerst meedraait in deze divisie was het een te lastige opdracht. Malin turnde al wel veel beter dan de 1e wedstrijd. Ondanks de val bij balk zag deze er al meer afgewerkt uit.

Fiep en Elisa hebben met een 2e en 12e plek zich een plek bemachtigd op de districtsfinale. Fiep liet weer zien dat ze een echte brugturnster is. Elisa is een genot om naar te kijken tijdens haar balkoefening.

 

Bij de jeugd 2 wisten we allemaal dat er maar een zeer gering aantal van 3 meisjes zouden doorstromen naar de landelijke wedstrijden. Aangezien Jara en Noa zich op de 1e voorwedstrijd al van zich hadden laten horen door toen als 1e en 2e te eindigen, waren ze redelijk zeker van een doorstroomplaats. Helaas kon Jara door een knieblessure die opgelopen werd tijdens haar mooie vloeroefening niet meer voluit verder turnen op alle andere onderdelen. De moeilijke vloeroefening van Noa verliep niet vlekkeloos, maar daarentegen gingen brug en sprong prima. Noa werd tijdens de 2e voorwedstrijd 2e. Jara en Noah zijn dus door naar landelijke wedstrijden.

Voor Soraya was het een lastige opgave om door toestromen naar de landelijke wedstrijden, maar ze heeft een werkelijk zeer goede wedstrijd geturnd en eindigde als 6e. Ze heeft alles uit de kast gehaald, gestreden tot het einde. Landelijke doorstroming net niet gered, maar wel heeft ze zich weten te plaatsen voor de district finale.

 

Als laatste kwamen Luna en Anouk aan de beurt in de lastige categorie junior 1 groep. De eisen zijn heel hoog.

De wedstrijd van Luna en Anouk was verdeeld over 2 wedstrijden. Luna eindigde in haar wedstrijd met een prachtige streksalto in haar vloeroefening als knappe derde maar moest dus even wachten om te kijken of ze door zou stromen. Na haar kwam er nog een wedstrijd in dezelfde categorie. Uiteindelijk werd Luna 8e.

Anouk kwam met een beetje pech op balk, maar met een mooie sprong, overslag hele draai, uit op een 21e plek.

Anouk gaat helaas afscheid nemen van turnen en zich op een zinvolle nieuwe uitdaging storten.

Helaas gaat Luna net niet naar de landelijke, maar wel naar de districtsfinale.

Voor Turnlust was het weer een succesvol weekend waarin alle meisjes allemaal hebben kunnen laten zien waar ze afgelopen tijd hard aan gewerkt hebben.

December 15, 2018

Kerstvolleybaltoernooi GALM

Sint is terug in Spanje, de Kerstman is nog op de Noord Pool. Hoog tijd voor het jaarlijkse

volleybal-toernooi van de GALM-ers. Deze vond plaats op maandag 17 december 2018 in

sport- en turnhal De Baat. Vele jaren is er geoefend, en nu konden de onderlinge krachten

worden gemeten. Zes teams hebben zich aangemeld, te weten: De Treffers, De Doorbrekers,

Hete Bliksem, Spirit, De Rammers, en De Spetters, met in totaal 35 deelnemers.

Het volleybalnet was al gespannen. Het kon niet anders, of om 10 uur werd meteen

begonnen met een “warming-up”. Daarin waren bekende oefeningen verwerkt. Om half elf

gingen de wedstrijden van steeds 10 minuten van start, gevolgd door 5 minuten om te

wisselen. Alle teams speelden drie wedstrijden. Om 12.45 uur was de finale, die uiteindelijk

ging tussen de teams Hete Bliksem en De Spetters, en die overtuigend gewonnen werd door

De Spetters. Zij namen de wisseltrofee in ontvangst.

De lunch was geanimeerd met zovelen in de zaal. De melk, broodjes en vooral de

wikkelkoek vielen goed in de smaak. Op een gegeven ogenblik werd zelfs wijn geschonken.

Vroeg in de middag was het allemaal afgelopen. De aanwezigen wensten elkaar prettige

Kerst en Nieuw Jaar. Na wat opruimen ging iedereen tevreden weer naar huis.

We kijken terug op een gezellig toernooi en een mooi gym-jaar. Met veel dank aan

Klarie Kooij en haar inzet. En nu maar weer oefenen voor volgend jaar.

December 31, 2018

Grote clubactie 2018

Beste meisjes en jongens,

dames en heren,

 

Afgelopen weken zijn veel van onze leden zeer actief en intensief bezig geweest met de Grote Club Actie. Vele deurbellen, gesprekken, boekjes, rekeningnummers en handtekeningen later kunnen we concluderen dat we een mooie opbrengst  hebben gehaald!

 

Afgelopen jaar hadden we met z’n allen €1650,- verzameld voor de Grote Club Actie. Dit jaar wilden we dit bedrag minstens evenaren, maar het liefst iets hoger uitkomen. Nu de einddatum voor het invoeren is geweest, kunnen we melden dat GV Turnlust Huizen met de Grote Club Actie

 

€1749,-

 

heeft opgehaald.

 

De topverkopers waren dit jaar,

Lisanne van Erven met 36 verkochten loten.

Dominique van Ballegooijer met 33 verkochten loten.

Floor de Man met 33 verkochten loten.

Yara Borsen met 31 verkochten loten.

 

Maar de absolute topverkoper was dit jaar,

 

Quirine Meijer zij verkocht maar liefst 50 loten!!!

 

Goed gedaan Quirine!

 

Namens het bestuur wil ik alle leden en kopers bedanken voor hun bijdrage aan de Grote Club Actie. Zonder hen hadden we deze mooie opbrengst niet gehaald.

 

 

Willem Boeré

Voorzitter Turnlust Huizen

December 07, 2018

Gymnastiek vereniging Turnlust-Huizen in de prijzen.

In de weekenden van 8,9 en 15 en 16 december werden de 1e voorwedstrijden gehouden.

Beide weekenden werden de wedstrijden gehouden in de turnhal Sport Centrum Sloten in Amsterdam. In januari zijn de 2e voorwedstrijden. Wedstrijden zijn plaatsingswedstrijden om door te stromen naar de landelijke wedstrijden en uiteindelijk naar de NK.

 

Voor gymnastiekvereniging Turnlust Huizen deden afgelopen weekend (15 en 16 december)

hier aan mee in de categorie pupil 1: Eva Bijlard en Malin Engelsman. In de categorie jeugd 2

Jara Bakker, Soraya Colmsee en Noa Boor. In de categorie junior 1 Luna Kroon.

 

Eva draaide een goede wedstrijd. Met 50.183 punten werd ze 6e. Malin deed voor het eerst

mee met een turnwedstrijd. Ze turnt pas kort bij de selectie. Malin werd 24e. Bij sprong had

ze de 4e score. Knap gedaan. Na de wedstrijd van Eva en Malin kwamen Jara, Soraya en Noa

in actie. De meisjes turnen geconcentreerd en onderling was er een goede sfeer. Het

resultaat was: Noa 1e, Jara 2e en Soraya 6e. Luna kwam als laatste voor Turnlust in actie.

Na een langdurig blessure deed ze weer mee. Het was even wennen. Luna heeft hard gewerkt

en werd 17e.

In het weekend 8 en 9 december deden mee in de categorie jeugd 1 N4 Fiep Eppinga,

Elisa Rebel en Livia Fokker in de categorie instap N 3. Fiep werd 9e . Bij brug had ze de hoogste

score. Elisa werd 11. Zij heeft na een langdurige blessure een prima resultaat. Livia Fokker zit

pas op de selectie en deed voor het eerst mee aan de wedstrijd. Voor haar korte voorbereiding

heeft ze het goed gedaan. Eva, Malin, Jara, Soraya, Noa, Luna, Fiep, Elisa en Livia hebben hard

gewerkt. Gefeliciteerd met jullie individuele behaalde resultaat.

December 14, 2018

Uitslagen 1e R-Competitie

Afgelopen zaterdag was de hal van Turnlust weer het decor van de wedstrijden die Turnlust organiseert voor het Rayon 't Gooi. 

Onderstaand de uitslagen van de wedstrijden:

Uitslagen wedstrijd 1

Uitslagen wedstrijd 2

Uitslagen wedstrijd 3

Uitslagen wedstrijd 4

Uitslag wedstrijd 5

May 16, 2018

Verslag ALV 17-05-2018

Beste leden van Turnlust;

Door de drukte van de afgelopen tijd, was het ons niet gelukt om het verslag van de ALV 17-5-18 te versturen.
U vindt het verslag onderstaand, en de nieuwe contributie bedragen voor het seizoen 2018-2019 in het vorige nieuwsbericht.


De contributie zal in twee stappen van 5% (1-aug-18 en 1-feb-19) in totaal met 10% worden verhoogd.
Het bestuur wil met deze contributieverhoging de financiële positie verbeteren, en investeren in de toekomst van Turnlust.

Het jaarplan voor 2018-2019 zal nog voor de start van het nieuwe seizoen naar u worden verzonden.

Namens het bestuur nog een fijne vakantie en tot in september;
Mark v Raaijen
Secretaris Turnlust

July 31, 2018

Contributie verhoging

Beste leden,

Ter compensatie van toegenomen kosten en om de vereniging financieel in beter balans te brengen, heeft het bestuur op de algemene ledenvergadering toestemming gekregen voor het volgende voorstel:

* Contributie bedragen in twee stappen met 10% te verhogen, per 1 augustus 2018 5% en 1 februari nogmaals 5%.

Meer informatie onder het kopje lidmaatschap. 

July 13, 2018

Koppelwedstrijd + afsluitende BBQ

Op zaterdag 14 juli organiseerde Turnlust Huizen zijn jaarlijkse koppelwedstrijd. Deelnemers aan deze wedstrijd waren de selectie groepen van: Carl Koot, Eline Horst, Esther Wiegers en Lisette Wiegers en Lotte Calis. Uit de verschillende selecties wordt een koppel gevormd met drie turn(st)ers. 

Aansluitend aan de koppelwedstrijd was de jaarlijkse afsluitende BBQ voor train(st)ers, vrijwilligers, selectie leden en ouders. Er waren meer dan 100 mensen die genoten van het lekkere vlees en de verschillende salades. Tijdens de BBQ werden nog een aantal mensen in het zonnetje gezet vanwege een bijzondere prestatie:

Jara Bakker, had zich geplaatst voor de allround- en toestelfinale afgelopen 26-27 mei. Eindigde als 2e op brug en 3e op de balk. 

Noa Boor, had zich geplaatst voor de toestelfinale afgelopen 27 mei. Eindigde als 2e op het toestel sprong. 

Emiel de Jong, Esther Wiegers en Lisette Wiegers, werden in het zonnetje voor hun inzet en de mooie prestaties die zij  geleverd hebben met hun turn(st)ers tijdens de Special Olympics. 

Lotte Calis, neemt na vele jaren als selectie trainster van de dames afscheid van Turnlust. 

Willem Dubbeldam, neemt na 27 jaar afscheid van Turnlust. Willem heeft jaren lang de selectie jongens lesgeven, was actief als vrijwilliger en gaf de laatste jaren de lessen op maandagavond aan de volwassenen. 

Carla Koot, stond elke training naast haar man (Carl Koot) in zaal om de selectie dames te trainen. 

Willem Boeré, Mark van Raaijen, Angela Zondag, Kevin Perquin en Nelleke Dankers, het afgelopen jaar was een turbulent jaar voor Turnlust. Waarbij rond januari de noodklok geluid werd. Er was geen bestuur meer.. Deze vijf mensen zijn opgestaan en hebben er voor gezorgd dat Turnlust door kon. Hebben de afgelopen maanden hebben zij keihard gewerkt en alles weer op de rit gekregen. Zij ontvingen een medaille als TURNLUST TOPPER!

July 13, 2018

Ondelinge wedstrijd recreatie

Op zaterdag 14 juli organiseerde Turnlust Huizen zijn jaarlijkse onderlinge wedstrijd. Deze wedstrijd is speciaal voor alle recreatie leden van Turnlust om het seizoen af te sluiten. Meer dan 50 kinderen lieten aan hun opa, oma, ouders, broertjes/zusjes zien wat ze het afgelopen seizoen geleerd hadden. 

June 08, 2018

Zaterdag 9 juni was het bondskampioenschap eerste divisie in Almelo

Van Turnlust had Nilay zich geplaatst voor deze finale. Ze begon op balk als tweede turnster. Hier zette ze een nette oefening neer waarbij ze wist te blijven staan met de losse radslag.

Op vloer maakte ze ook geen grote fouten maar kreeg ze voor de uitvoering een niet al te hoog cijfer van de jury.

Op sprong ging daarna het inturnen niet zo lekker maar wist ze tijdens de wedstrijd haar beste sprong van de dag te laten zien.

Tot slot liet ze op brug nog een nieuwe oefening zien welke ze goed tot een einde wist te brengen.

Kortom Nilay heeft een goede wedstrijd neergezet in een heel sterk veld met turnsters. Op een dag met mooi turnen leverde dit haar een 24ste plaats op.

Voor haar waarschijnlijk haar laatste NK van haar carrière als turnster. Na 13 jaar trainingen en vele wedstrijden , gaat Nilay een nieuwe uitdaging aan als trainer.
Nu ze de opleiding doet naar trainster ligt dáár misschien haar volgende bijdrage aan de komende bondskampioenschappen.

May 25, 2018

Jara Bakker en Noa Boor van Gymnastiekvereniging Turnlust Huizen behalen podiumplaatsen op de bondskampioenschappen turnen in Waalwijk.

Dit weekend 26-27 mei werden de bondskampioenschappen turnen van de KNGU in Waalwijk gehouden. De allround-wedstrijden waren op zaterdag en de toestelkampioenschappen op zondag.

Jara Bakker plaatste zich tijdens de voorwedstrijden voor de allround- en toestelfinale ( op de onderdelen brug en vloer) terwijl Noa Boor voor de toestelfinale een startplek bemachtigde (onderdeel sprong).

Op de allround wedstrijd turnde Jara niet stabiel. Ze viel op de balk en daalde in het klassement. Zondag bij de toestelfinale kwam ze sterk terug. Er zijn 4 toestelfinales: sprong, vloer, brug en balk. De beste negen meisjes van Nederland uit de halve finales konden zich hiervoor plaatsen en turnden zondag tegen elkaar voor de titel Nederlands bondskampioen op één van de vier toestellen in hun categorie en niveau. Jara werd 3e op brug en 2e op balk in de categorie jeugd 1 nationaal niveau 4.

Noa kwam zondag ook in actie op het onderdeel sprong.
Noa turnde 2 mooie sprongen met een hoge uitgangswaarde en werd 2e categorie jeugd 1 nationaal niveau 4.

Jara en Noa gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

April 21, 2018

Jara en Noa van Gymnastiek vereniging Turnlust Huizen plaatsen zich voor de bondskampioenschappen turnen in Waalwijk.

Afgelopen weekend op zondag 22 april werd de halve finale turnen gehouden in de mooie nieuwe multifunctionele hal in Alkmaar. Op deze wedstrijd kon je je plaatsen voor de bondskampioenschappen ( de beste 12) en voor toestel-finale.

Om zondag mee te doen, hebben Jara en Noa zich tijdens 2 voorwedstrijden geplaatst.

Jara turnde sterk op balk en vloer wat ook gewaardeerd werd in de score.


Noa begon goed op brug. Balk had ze te veel balansverstoringen. Noa kwam goed terug op sprong, waarbij ze een overslag met een draai van 360 graden om haar lengteas liet zien.


Jara werd 2e en plaatste zich voor de allround finale op 26 mei in Waalwijk, en voor de toestel finale op 27 mei op de onderdelen brug en balk. Noa werd 15e Noa heeft zich niet geplaats voor de allrond finale. Zij plaatste zich wel voor de toestel finale op het onderdeel sprong.

Er waren nog meer turnsters die een mooie prestatie geleverd hebben. Uit de categorie senior divisie 3 plaatste Anouk van Urk zich als reserve voor de meerkamp finale op 26 mei in Waalwijk
Nilay Gecmen (senior divisie 1) plaatste zich als 8ste voor de finale van het NK.

April 13, 2018

Rayonkampioenschap recreatie meisjes

Afgelopen zaterdag 14 april was het rayonkampioenschap voor recreatie meisjes. Alle deelneemsters hebben een geweldige prestatie geleverd. Iedereen kan terugkijken naar een geslaagd weekend!

April 06, 2018

Wedstrijd jongens selectie

Zaterdag 7 april 2018
Volendam - Jongens selectie.

Beinte de Vries kan tevreden terug kijken naar zijn wedstrijd. Met hoogste score Op rek had hij 17.750. Hij is 21ste geworden en hierdoor helaas niet door naar de 1/2 finale voor het NK.

Ondanks een vergeten element mag Wietse vol trots naar zijn wedstrijd terug kijken. Hoogste score op sprong 10.75 en 9.7 op brug . Hij is 15e geworden. Helaas niet door naar de 1/2 finale voor het NK.

April 06, 2018

Uitslagen Rayonkampioenschappen

In het weekend van 7 en 8 april waren de Rayonkampioenschappen voor TD Div. 4-7 / D1-3/Pre-instap. Alle deelneemsters hebben een geweldige prestatie geleverd. Iedereen kan terugkijken naar een geslaagd weekend!

Hieronder vindt u de uitslagen van alle wedstrijden. 

February 08, 2018

Uitslagen R-competitie

Dit weekend was de tweede r-competitie voor recreatie meisjes. Alle deelneemsters hebben een geweldige prestatie geleverd. Iedereen kan terugkijken naar een geslaagd weekend!

Hieronder vindt u de uitslagen van alle wedstrijden. 

February 09, 2018

Districtwedstrijden 10 febr. jongens selectie

Zaterdag 10 februari startte om 8.00 uur de disctrict wedstrijd in Utrecht van de selectie jongens van Turnlust. Roman van de Velde en Micha Rebel uit de categorie Benjamin (6 jr), talenten divisie. 
De mannen mochten op brug de spits afbijten. Micha kan sinds kort de kip op brug en die is ook op de wedstrijd gelukt. Roman is goed in hoog hoog zwaaien op dit toestel. Beide heren hebben lekker geturnd en zich verbeterd. Mischa 11e en Roman 13e. In Winterswijk wordt op zaterdag 24 en zondag 25 maart de voorwedstrijden gehouden voor het NK.

Het oudere duo ( 9 jr) Maxim Sourov en Teun Weringh mochten op sprong starten. Maxim turnde een 1/2 schroef. Teun sprong een nette streksalto en overslag tot stand. In totaal werd Maxim 5e en Teun 6e. Als de heren de puntjes op de I zetten dan zit er nog wel meer in het vat. Op zondag 11 maart in Zierikzee maken deze heren zich paraat voor 1/3 voor het NK

Het trio Beinte de vries, Joshua rebel en Dani Pohan startte later op de dag. Ze maakte. Zich klaar voor hun district wedstrijd en tevens plaatsing wedstrijd voor het NK. De beste 50% van 32 deelnemers stromen door naar de 1/2 finale voor het NK. Beinte 18e, Joshua 19e en Dani 26e. Op 
21 en 22 april is de 2e voorwedstrijd om je te kunnen plaatsen voor het NK. Hier zullen de heren alles uit de kast moeten halen om zich hiervoor te plaatsen.

February 02, 2018

Foto's tweede rayonwedstrijd D1 t/m D3 en Divisie 4 t/m 6

Dit weekend turnde de meisjes van de D1 t/m D3 en Divisie 4 t/m 6 hun tweede rayon voorwedstrijd. Voor nu is het afwachten welke turnsters zich hebben geplaatst voor de volgende ronde, gelukkig kan iedereen terugkijken naar een geslaagd weekend!

January 01, 2020

Laatste les Dance4Fun

Na zes jaar met veel plezier gedanst te hebben, zal aankomende vrijdag 2 februari de laatste dansles zijn van Dance4Fun.


De reden hiervoor is dat Esther Wiegers sinds september een nieuwe baan heeft. Het combineren van nieuwe baan met het geven van de dansles is niet haalbaar. Vanwege het afstuderen van Samoa Schubert lukt het niet om de lessen over te nemen. Dit betekent dat het dansen helaas helemaal zal eindigen bij Turnlust.

Gelukkig voor de dames zullen de lessen voortgezet worden bij studio Dansu. Lara en Elzelien zullen deze lessen gaan leiden en zijn erg enthousiast. Ze hebben zelfs al een nieuw dansje aangeleerd gekregen!

Aankomende vrijdag 2 februari zal de allerlaatste les zijn. Maar voordat er afscheid genomen wordt van het dansen bij Turnlust, wordt er nog één keer een feestje gebouwd!

Iedereen is hierbij uitgenodigd voor de LAATSTE OPEN LES op vrijdag 2 februari. Van 19.30-20.30 uur laten de dames nog een keer hun favoriete dansen zien. Na afloop is er nog tijd voor een hapje en een drankje in de kantine. De bar zal die avond geopend zijn.

Dit wil je toch niet missen?!


Hopelijk zien we jullie allemaal vrijdag!

Please reload

Gymnastiekvereniging Turnlust Huizen - Bewegen voor iedereen!