Lesaanbod

Turnlust biedt haar leden lessen en training in de volgende disciplines:

Turnen voor jongens en meisjes, Wedstrijdturnen, Volwassenen turnen, Keep Fit, Pilates, GALM/SCALA, Bewegen voor mensen met Diabetes type 2 en Aangepast Sporten.

Jeugd

Gymnastiek is een brede basissport die niet alleen het bewegen in het algemeen stimuleert, maar ook de ontwikkeling van coördinatie, kracht, lenigheid, evenwicht en ritme. Gymnastiek kan al op zeer jonge leeftijd beoefend worden en is mede daarom zowel geschikt voor uitbouw naar het turnen op hoog niveau als voor het creëren van een basis voor elke andere sport.

Jeugd in de leeftijd van drie tot achttien jaar kan bij Turnlust terecht om te turnen, zowel recreatief als op wedstrijdniveau. De jongsten beginnen met gymmen/turnen gemengd. Voor de oudere jeugd zijn er de groepen recreatief turnen voor meisjes en voor jongens en bij wedstrijdambitie en voldoende talent kunnen zij tevens doorstromen naar de opbouwgroep en de selectiegroepen.

 

Aangepast sporten

Bij Turnlust Huizen wordt aangepaste gymnastiek/turnen aangeboden aan kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. In deze uren is er ruimte om te trainen op eigen niveau, waarbij plezier in het bewegen voorop staat. 

De lessen zijn op dinsdag en verdeeld in drie groepen: 
 

17:00 - 18:00 uur - G-recreatie jeugd, gemengd
Gymnastiek, (turn)sport en spel voor sporters tussen de 4 en 18 jaar. Trainen op eigen niveau en ruimte voor individuele begeleiding en coaching
 

17:30 - 19:00 uur - G-selectie, gemengd
Turnen, selectietraining. Turn(st)ers die trainen op wedstrijdniveau (o.a. voor de Special Olympics Nationale Spelen).

De G-selectie is alleen toegankelijk op initiatief van en in overleg met de trainers en na het positief afsluiten van een proefperiode.
 

19:00 - 20:00 uur - G-recreatie volwassenen, gemengd
Afwisselend sportuur waarbij plezier voorop staat voor volwassen sporters. Er wordt o.a. (turn)sport, dans en spel aangeboden. Ruimte om te trainen op eigen niveau en kunnen.
 

Interesse? Maak dan een afspraak en volg vrijblijvend twee proeflessen! In het lesrooster kun je zien wanneer de lessen worden gegeven. Neem voor meer informatie contact op met Lisette Wiegers of Esther Wiegers. 

Volwassenen

Gymnastiek is een brede basissport die niet alleen het bewegen in het algemeen stimuleert, maar ook de ontwikkeling van coördinatie, kracht, lenigheid, evenwicht en ritme. Volwassenen kunnen bij Turnlust behalve in het toestelturnen in meerdere andere disciplines actief zijn, zoals Keep Fit en Pilates. In samenwerking met de gemeente Huizen zijn er daarnaast lessen binnen het GALM/SCALA project.

ONS TEAM