Diabets type 2 en overgewicht

Bewegen voor mensen met diabets type 2 en overgewicht

Al na een eenmalige fysieke inspanning, ongeacht of iemand diabetes heeft of niet, wordt de glucose beter opgenomen in de cellen. Glucose kan namelijk onder invloed van insuline naar de cellen gebracht worden, maar ook onder invloed van spiercontracties. Als de spieren samentrekken, gaan de transporters, die glucose kunnen opnemen, naar de celwand en nemen daar glucose op. Dit effect houdt circa 24 uur aan. Mensen die vaker trainen krijgen een beter functionerend mitochondria (celstofwisseling). De capaciteit om te switchen tussen vet- en koolhydraatverbranding wordt beter, vooral vetten verbranden beter. Hierdoor neemt de vetstapeling in de spieren af en neemt de insulinegevoeligheid toe. Veel bewegen zorgt dus ook voor gewichtsafname, “Alle beweging is winst”.

Sporten voor mensen met Diabetes type 2 en Overgewicht, een discipline van het Galm/ Scala project van de gemeente Huizen in samenwerking met Turnlust.

Interesse? Kom eens kijken, neem je sportkleding mee en volg een proefles. In het trainingsschema kan je zien wanneer lessen GALM/SCALA worden gegeven. Neem voor meer informatie contact op met Kinga Ambrus.

Gymnastiekvereniging Turnlust Huizen - Bewegen voor iedereen!